уторак, 15. мај 2012.

3x3 intervju sa ZI Vebmenom AGAIN!

- Na početku našeg virtuelnog razgovora, zanima me gde ste Vi, g-dine ZI Vebmene?
Vaš odgovor će, nadam se, pomoći da Vas čitaoci ovoga intervjua materijalizuju u prostoru sa sasvim određenom geografskom širinom i dužinom, i da tako odrednicu "virtuelno" učini ako ne nevažnom onda bar manje važnom?
- Osim virtuelnog, postojanje drugih prostora ne priznajem tako da je odrednica "virtuelno" ne nevažna već veoma važna. Naš razgovor jeste virtuelan zato što postoji, egzistira, samo na Internetu, i nigde drugde, i mi tu ne možemo baš ništa da promenimo.

- Biti balkanski (srpski, hrvatski, bosanski...makedonski...) pisac jeste (jedna) pregolema tuga. Da li delite moje mišljenje?
- Balkanski pisci bi trebalo da budu zadovoljni svojim statusom i ulogom koju imaju... Ja bih za sebe, ipak, zadržao odrednicu internet-pisac.

- Da li verujete li u postojanje Čitaoca? Da negde postoji njegovo veličanstvo Čitalac i da on čita Vaše knjige? Verujete li da Vaše knjige nisu tek "mrtvo slovo na papiru"?
- Kada kažete knjige, ja, pre svega, mislim na elektronske knjige, i ne vezujem ih za papir već za Internet. Dakle, knjige postoje nezavisno od papira, i svakim danom ih je sve više.
Slično piscima i knjigama, i čitaoci postoje na Mreži.

Нема коментара:

Постави коментар