понедељак, 1. март 2010.

Leona D: Čitava ova Bundolo rasprava pokrenuta je na Webmanov predlog da bi se... itd... itd...


[1]

Čitava ova rasprava pokrenuta je na Webmanov prijedlog da bi se neki autori na Bundolu trebali istaknuti:

“Ne, nisam mislio da u zborniku budu samo odabrani. Naravno da ne!
Ali, mislio sam da oni budu na početku... tek da se blago naznaci da bi oni mogli da budu budućnost ex-YU knjizevnosti...”

Iz ovoga sam shvatila, a vjerujem i mnogi drugi (citiram Gothbitnika: "Bilo bi jako problematično uopće postavljati neki gornji prag kvalitete na tako homogenom sajtu. Ispalo bi prečesto da usred tog obilja žanrova i književnih stilova, uspoređujemo kruške i jabuke.A što se tiče osoba koje bi mogle biti predvodnici ex-yu scene, to će ocjeniti povijest...Ja se prvi ne bih usudio reći Webmanu, ili dharmi,ili tei n.pr: "Ti si buduća zvijezda naše književne scene! To se, uslijed takvog obilja kvalitetnih autora, ne može predvidjeti...") da će upravo urednici o tome odlučivati, a Sinister je dao odgovor na ovo pitanje tek sada, nakon ružnog vrijeđanja Arjune s kojim se na kraju i Sinister, a vjerujem i svi mi ostali slažemo.
 

Arjuna:

“Oni koji su bolji, istaknuti će se sami, svojim radovima.”
 
Sinister:

“Da li će određeni autori biti istaknuti u odnosu na druge, to zavisi samo od autora samih koji ce se istaci, ili su se vec istakli svojim radovima.”
I nitko ne želi osporiti pamet uredništva niti angažirati menadžment koji će im visiti nad glavama nego se htio samo dobiti odgovor na pokrenuto pitanje ili iznijeti vlastito mišljenje o istom. Ne vidim da je itko zbog toga trebao biti napadnut.
Mislim da je rasprava ovim završena.
A što se tiče atmosfere na bundolu, u potpunosti se slažem s bjankako. U zadnje vrijeme se prečesto vrijeđamo, gađamo ružnim riječima i govnima (oprostite na izrazu, ali bilo je i toga).
Čini mi se da je bundolo duh ubijen i ovdje se više ne osjećam dobro. U napadima, prepucavanjima, vrijeđanjima i vulgarnim ispadima inspiraciju, za razliku od nekih, ne mogu naći. A ne treba nam ni psihijatar ni psiholog da bi shvatili je li nešto uvreda ili nije.
Poetae je u pravu, trebali bi se konačno početi civilizirano ponašati, i ne samo da treba brisati gnjusne komentare već ljudima od kojih učestalo doživljavamo slične ispade ili uporno zanemarivanje nekih pravila (kao što je npr. neprestano oglušivanje nekih članova o limit od dva teksta dnevno, ali to je već druga tema) zabraniti pristup bundolu. I nisu problem samo gosti. Zapravo, po meni su gosti najmanji problem, prvo se treba krenuti od članova koji predstavljaju, (parafraziram bjankako) bundolo kao biće, kao cjelinu koje smo dio.
Inače nisam ovako stroga i uvijek nastojim stvari okrenuti na šalu, ali ova neciviliziranost i nehumanost je odavno već prešla granice i u takvom društvu ne želim biti. Ako se stvari ne promijene, ne želim više sudjelovati na bundolu niti slati svoje pjesme u zbornik. A znam da nisam jedina.
Za početak bi se svi lijepo mogli ispričati za svoje uvrede kao što je to učinio Poetae i tek onda možemo krenuti dalje.
A ja se ispričavam jer sam smorila s ovim kilometarskim tekstom.

[2]
 
Naravno, Webmane, da je to bilo samo u domeni "prijedlog za razmišljanje" i naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje kao i na iznošenje vlastitih ideja koje će biti prihvaćene ili ne.

A o toj temi se polemiziralo, Sinister, baš zbog toga što ni Arjuna, a ni mi ostali nismo znali kakav je stav uredništva o ovoj ideji i hoće li ona biti prihvaćena od strane urednika ili neće.

Nismo mogli znati da će i ove godine sve funkcionirati kao i prošle. Sad znamo, i osobno se slažem da je to najrealniji i najpošteniji presjek i drago mi je da webmanova ideja nije prihvaćena jer mislim da nitko od nas nema pravo određivati nekakvu «elitu», i uopće ne sumnjam da će posao biti kvalitetno napravljen.

U polemiziranju, iznošenju ideja i suprotstavljanju mišljenja nema ništa loše. Ali, ponavljam, vrijeđanju, gađanju govnima, insinuacijama o nečijoj ludosti, nedojebanosti i ostalim degutantnim pridjevima ovdje nema mjesta i tome se treba stati na kraj, i to ne samo brisanjem komentara nego zabranom pristupa njihovim tvorcima. «Jučer» je bila izvrijeđana Tea (zaista mi nije poznata ta priča i ne znam zašto nitko nije reagirao), «danas» Arjuna, a «sutra» će biti netko treći.
Ovo je site za književnost, a ne pljuvačnica i mjesto za izbacivanje vlastitih frustracija. Iza ovih nickova se kriju ljudi, a ne nekakvi virtualni hologrami, pa se onda tako i ponašajmo. Ili neki možda smatraju da je interenet divljina gdje osnovna pravila komunikacije prestaju vrijediti? A da ne govorimo o nekim drugim vrijednostima...
(izvor je! - BUNDOLO)

Нема коментара:

Постави коментар