четвртак, 7. јануар 2010.

Da li Beogradu Treba Beopolis?!

Roman Zee Webamana i Setve Kutene "Megalomanija" do sada je mogao jedino da se nabavi u BEOPOLISU. A od sada? Ne znamo?! Kako piše PEŠCANIK, Beopolis se zatvara.
 
"Pošto je poslednja dva meseca u 2009. godini radio posle dvogodišnje pauze zbog renoviranja, beogradski Dom omladine ponovo se zatvara, navodno na godinu dana, zbog - renoviranja. Hajde da sad ne pitamo kakvo je to renoviranje od dve pa jednu godinu, i zašto je zgrada uopšte otvarana na dva meseca ako renoviranje nije završeno. Od tih, američko-srpskih budalaština, daleko je bitnija sudbina knjižare Beopolis, koja je punih deset godina, na opšte zadovoljstvo kako ljubitelja knjiga i ozbiljnih čitalaca tako i izdavača, radila u holu (to jest, za nevolju, u oba hola) Doma omladine. Dakle, zbog najnovijeg renoviranja, Beopolisu je naloženo da se iseli iz Doma omladine, uprkos tome što ima važeći ugovor o korišćenju prostora." Dalje u tekstu beogradski Pescanik piše: 
 
"Reč je ovde o knjižari koja na 32 police smeštene na pedesetak kvadrata nudi oko 16.000 naslova i čuva oko 40.000 knjiga. Reč je o knjigama novim i antikvarnim. Reč je o knjigama kako izdavača iz Srbije tako i izdavača iz Bosne i Hercegovine i iz Hrvatske. Reč je o petoro zaposlenih, koji žive od prodaje knjiga, ali i za knjige. Reč je o mestu gde možete dobiti flajere, biltene, besplatne publikacije koje sadrže informacije o aktuelnim kulturnim događajima u gradu. Reč je o ustanovi koja je sama organizovala, učestvovala u organizaciji ili svojim angažmanom podržala niz značajnih kulturnih programa u gradu. Reč je, konačno, o mestu gde možete ostaviti knjigu ili poruku za prijatelja, ili pak prijatelje zamoliti da vam tu ostave snimljene diskove, po koje ćete doći kada budete u prolazu. Šta sve to u stvari znači?" I ZI Webman se pita šta to sve u stvari znači?! Nema odgovora...
 
 Ipak ostatak teksta procitajte na sledećem ---> LINKU.
 

Нема коментара:

Постави коментар